Uber_Logobit_Black

Партньори на седмото издание на HackFMI ще бъдат и Uber Bulgaria.

Центърът за софтуерна разработка “Юбер България софтуер енд девелопмент” е един от шестте центъра на Uber в света, от глобално стратегическо значение за компанията, които разработват софтуерни услуги, използвани в над 400 града в 70 държави.

Към момента персоналът на развойния център се състои от около 20 софтуерни инженери, като плановете на компанията са до края на 2016 г. персоналът на R&D звеното да се удвои.

“Компанията има за цел да предостави логистични услуги по целия свят, които да са изключително надеждни. Комбинирайки това с факта, че компанията е най-бързо развиващият се startup в световната история, превръща работата в компанията в интересно предизвикатество. За да предоставим надеждност и да се справим с големия растеж, всеки ден решаваме интересни софтуерни проблеми. Мащабът на работа е изключително голям и кода, който пишем, се изпълнява на хиляди сървъри. Uber е място, на което всяка промяна, която всеки инженер прави, мигновено достига всички потребители. Пишем разпределени системи на Python и JavaScript. Обичаме винаги да използваме правилните инструменти и затова подготвяме среда за разработка на Java и се учим да пишем код на Go.”

Инженерите в Uber са спечелили 3 призови места в предишни издания на HackFMI.

Повече за компанията може да научите от видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=PtWdOBaFI3s