На този хакатон ще хакваме разни джаджи, ще вдъхваме живот на предмети и ще правим още много интересни неща!

Имаме удоволствието да споделим с вас, че Robotev ще помагат за това!

R_logo

“Вярваме, че микроконтролерите, датчиците и задвижващите механизми могат да са неизчерпаем източник на забавление и, че няма правилен и грешен начин за тяхното комбиниране. Също така смятаме, че технологиите и изкуството могат пълноценно да се допълват.” – казват те, а ние ги подкрепяме с две ръце.

 

Ето с какво ще се включат на HackFMI 6:

 

  • Намаление за магазина на Robotev

Всеки отбор ще получи 10% намаление за всички продукти от магазина с изключение на тези от секции Raspberry Pi и Дрони. Намалението не се комбинира с други отстъпки или промоции.

  • Комплекти за разработка

Ако някой остане без неща, с които да работи – от Robotev ще предоставят такива на най-бързите. Ще има ограничени количества Arduino, Raspberry Pi сензори, електромотори, светодиоди и пасивни компоненти.

  • Менторство

Симеон Янчев, основател на Роботев и лектор по “Електроника за Художници” в НХА в София, ще бъде ментор по време на хакатона.

Симеон е превел книгите “Запознанство с Ардуино” и “Книжка за програмиране на Ардуино”. Участвал е в реализацията на различни хардуерни проекти, включително и за международни марки като Heineken, Amstel, Sprite, Sobranie, Lidl и др.

Ивайло Марков, разработчик в Robotev с опит в проекти с Ардуино, Raspberry Pi, Python и Linux.

 

И ако още не сте се записали, имате време да го направите на: http://register.hackfmi.com/