Vertigo е латинската дума за вихрушка. Ако сега си преведете вихрушка на английски, ще получите име на може би най-известната gaming компания в световен мащаб.

Радостни сме да обявим, че третият официален спонсор на HackFMI е именно младата компания Vertigo.

Vertigo
Vertigo

Твърде вероятно е преди да не сте чували за нея и още по-вероятно е, да започнете да чувате за нея постоянно.

Мобилните устройства (Android и iOS) са следващата голяма игрова платформа, до която всеки ще има достъп. Но за да се случи това, най-голямата категория компютърни игри – multiplayer в реално време – трябва да може да стъпи на мобилните устройства.
Тук се наместват Vertigo, чиято цел е точно тази. Синхронни мултиплейър игри в реално време на мобилните устройства, които са с нас всеки ден.
Основното им занимание, за да постигнат този ефект,е да правят магии с JavaScript, NodeJS и HTML 5 Canvas.

Warbots Multiplayer
Warbots Multiplayer

Първата им игра, Warbots Multiplayer, се развива с изключително бързи темпове, удвоявайки аудиенцията си всеки 6 седмици с игрални сесии 2 пъти по-дълги от средните за индустрията (A това означава само едно – играта е интересна)

Vertigo е финансирана от някои от най-добрите инвеститори в Силициевата долина, начело с Innovation Endeavors, инвестиционен фонд на председателя на Google – Ерик Шмид.
6-члененият екип работи от офисите на Vertigo в Пало Алто, Калифорния и София, България.

Gaming Startup

Vertigo са в етап на активно търсене на програмисти, дизайнери и анализатори жадни за предизвикателства, които обожават игри и имат интерес към стартъпи.
И може би, най-якото е, че зад Vertigo стоят двама българи – Деян Витанов и Петър Добрев.
Ще имате шанс да се срещнете с Петър, който ще участва като технологичен ментор в съботата и ще е част от журито в неделя.

Регистрацията за HackFMI може да направиш тук.