И свършваме с обявяването на официалните спонсори с компания, с която предния път започнахме!

Горди сме да обявим, че именно Мусала Софтт, за втори път подкрепя хакатона и предоставя интересна награда.

Мусала Софт е водеща българска компания в сферата на софтуерните услуги, специализирана в изграждане на цялостни софтуерни решения, реинженеринг и интеграция на информационни системи, разработка на мобилни приложения и ИТ консултиране.

Musalа Soft
Musalа Soft

Компанията има богат опит в предоставянето на услуги, обхващащи целия жизнен цикъл на различни софтуерни продукти и решения. Сред клиентите на компанията са: IBM, HP, SAP, Cisco, Microsoft, VMware, Deutsche Telekom, Mobiltel, Vivacom, Национална Агенция за Приходите (България) и много други все големи международни и национални компании. Сред технологичните области, в които можете да се вихрите в Мусала, са: Java, C++, C#, .NET, Android, iOS и други (не)обичайни заподозрени .

Няколко инициативи, които компанията организира са Конкурс по програмиране, Портал InfoMan – поддържа общество на ученици и учители с интереси в състезателната информатика, Академия за ИТ лидери – съвместно с ФМИ, Софийски университет – серия от бизнес и научно-ориентирани лекции от ИТ визионери.

Мусала Софт развива международна стажантска програма, стартирала през 2005 г. с идеята освен стандартните ползи от стажа, да се допринесе за изграждането на космополитно съзнание и на хора „граждани на света“. До момента са участвали над 150 студенти от България, Германия, Франция, Англия, Испания, Мароко и др.

Национална кампания за популяризиране на софтуерната индустрия сред ученици и студенти в България е друга любима мусаленска активност. Инициативата включва провеждане на практически обучения в профилирани училища и висши учебни заведения, а по време на обученията се отиграват модели за работа в екип и видовете роли в него, практически се “тренира” разработка на софтуер чрез използването на гъвкави Agile/Scrum методологии. (Можете да пишете на pr@musala.com, ако желаете да се включите в някоя от гореизброените случки.)

Награда от Мусала Софт

Повтаряйки традицията от предния път, Мусала ще връчи като награда, тест драйв с бърза и лъскава Mazda!
Може да ви уверим, че шофирането на подобна кола, е наистина голямо удоволствие! 😉 (За любопитните, може да разгледате албума със снимките от предния тест драйв.)

Mazda 6
Mazda 6

Жури от Мусала Софит

За журито от Мусала знаем, че това ще бъде Деница Цолова (Дени или Денилсон) – старши програмист в Мусала Софт към Customer Innovation Team. Занимава се с разработването на прототипи за популяризирането и валидирането на иновативни IBM технологии в областта на text analytics, big data, cloud environments. От няколко години е част от инициативата Watson in Healthcare на IBM.