И стигайки до номер 3, сме повече от радостни, че  Obecto се присъединяват за поредна година към компаниите, които подкрепят хакатона!

Obecto
Obecto

Obecto е компания, създадена от програмисти за програмисти. Определят се като “human-centric” организация, където изграждането на уникален и силен екип, е основна цел за създаването и съществуването на компанията.

Структурата на компанията е плоска и на практика не съществуват никаква бюрокрация и излишни управленски нива. Целият екип е изграден от мотивирани специалисти, горящи от желание да покажат способностите си и да покоряват все по-големи предизвикателства.

Obecto се управлява по демократични принципи, където целия екип участва директно във вземането на важни за компанията решения. Членовете на екипа са на практика партньори в компанията, а не обикновени служители. Това е и причината “дивидентите” от дейността на компанията да се разпределят справедливо между всички от екипа по прозрачна методолигия, базирана на реални постижения.

Obecto е специализирана в работата със стартъп компании и разработка на нови продукти. Почти всички техни клиенти са финансирани стартъпи от Европа, САЩ и Азия, с които екипът на Obecto работи директно, като основен технически партньор.

В голяма част от тези бизнеси Obecto притежава дялове, а също така, компанията разработва и собствени продукти. Някои от интересните неща, по които са работили напоследък, са RiviNews и SEC Live.

Поради спецификата на бизнесите, с които работи Obecto, типът приложения и палитрата от технологии, които използва екипът, са впечатляващи. Компактният екип на компанията е реализирал успешно проекти от мобилен софтуер за обучение на деца по математика, през big-data платформи, до цялостно решение за управление на заводи за хидротермална карбонизация (производство на въглища от биомаса).

Решаването на сложни проблеми заедно с динамиката и тръпката от това да създаваш нови продукти, които един ден могат да променят света, са част от ежедневието на компанията.

Това е и причината в екипа на Obecto да влизат само специални хора. Най-ценените качества са постоянният стремеж за самоусъвършенстване и желанието да се търси винаги  най-правилното решение, не просто това, което работи. Годините опит и познаването на конкретни технологии на практика нямат значение. Ако ти мислиш, че това те описва, може да кандидатстваш за екипа на Obecto тук: http://www.obecto.com/apply

Награда

На отбор по избор Obecto ще връчат една наистина интересна и оригинална награда – брандирана раница за лаптоп!

Ментори и Жури

От Obecto  ще има двама ментора:

Борис Вангелов:
Senior Developer at Obecto

Профил в LinkedIn: http://www.linkedin.com/profile/view?id=115126538

Good at:
– Web applications
– PHP & MySQL, Java
– jQuery, Dojo
– Clean Code

&

Владимир Цветков

Можеш да се свържеш с него на: http://vladi.io/about/

Компетенции:
  • software architectures
  • software processes
  • object oriented programming
  • technical presentations
  • clean code
 Good at:

-Java
-Spring
-JavaScript
-Dojo

Влади ще бъде и част от журито, което ще избере големите победители!

 

Действаме!