Ето го и четвъртият официален Партньор на HackFMI 3.0!

С радост ви представяме: Luxoft !

Luxoft
Luxoft

Luxoft е водещ доставчик на услуги  в областта на разработката на софтуер и иновативни ИТ решения в глобален план. Оперира в шест индустрии – финансова, ICT, енергийна, автомобилна, авиационна и туристическа. Българският филиал е един от 20-те в общо 12 държави по света, в които Luxoft присъства. Локалното звено е част от глобалното портфолио на компанията, обхващащо територии от САЩ до Виетнам.

Компанията приема писането на софтуер като композиране на музика – изискват се страшно много умения, талант и познания. И писането на софтуер, и композиране на музика да бъдат едновременно както изкуство, така и наука. Код и музика са неразривно свързани – още в древността Питагор смятал, че законите на музиката и математическите отношения са отражения на световния ред. Ето защо в Luxoft се говори за композиране на софтуер.

Програмистите са Software Artists (творци на софтуер).

Интересен в креативен план е и основният персонаж в рекламната им кампания – Antonio JAVAldi, позовавайки се на играта на думи с името на великия италиански композитор Антонио Вивалди. Както е видно, JAVAldi  произлиза от езика за програмиране JAVA. Чрез играта на думи и асоциацията, която предизвиква името, г-н JAVAldi  приканва всички да композират бъдещето си с Luxoft.   Може го видите на различни по големина билборди в столицата. Известно време той можеше да бъде забелязан на някои от станциите в софийското метро, на автобусните спирки по Цариградско шосе.

Компания му прави друга класическа звезда – Vanessa QAe. Ясна е препратката от съкращението QA (Quality Assurance) към името на цигуларката Венеса Мей, ученичка на невероятния ни музикант Васко Василев. От скоро тези два персонажа може да се видят и на някои от таксиметрови коли в София.

МЕНТОРИ

Кирил Борисов:
Senior developer at Luxoft

Good at:
– Core Java
– Java web technologies
– Java middle-tier technologies
– Android and Blackberry mobile development

Борислав Мирчев:
Senior Java Developer at Luxoft

Good at:
– Core Java
– Java Web technologies
– Java ORM technologies
– Java Middle tier technologies

НАГРАДИ

На отбор по техен избор Luxoft ще подарят PlayStation 4!

 

PS4
PS4
  • Elena Yakymchuk

    HI! I’m representative of SerfCompany and IT-Kron. Our scope of work is Mobile Development, Web Development, Custom Software Development, Automatisation and robot-applications. IT Kron specializes in Software Quality Assurance, Open Source Technologies, Data Warehousing, E-Commerce Client Server and Object Oriented Technologies.
    We use B2C (business to customer) and B2B (business to business) models.
    http://serfcompany.com/
    http://itkron.com/