За всички геймъри и киномани във ФМИ, представяме ви кой стои зад повечето ви любими филми и синематики!

Радостни сме да съобщим, че първата компания-партньор на HackFMI 3.0 са именно 3D магьосниците Хаос Груп!

 

CHAOSGROUP & V-Ray
Хаос Груп

 

През 1997 г. компанията стартира като студио в сферата на 3D и анимационните услуги. По това време един от съоснователите на компанията –  Петър Митев, е студент във ФМИ и среща бъдещия си съдружник – Владимир Койлазов, с който започват да пишат софтуер.

През 1999 г. двамата пускат на пазара първия си продукт  – PhoenixFD, софтуер за симулация на флуиди.

Три години по-късно официално е пусната първата версия на V-Ray за платформата 3ds Max и компанията се превръща в световен лидер в предоставянето на иновативни софтуерни решения за развлекателната индустрия и сектора за визуализиране.

V-Ray VFX & Game Cinematics Showreel 2013

Всички V-Ray Showreels

Продуктите на компанията се използват за визуални ефекти в мега кино продукции като Iron Man3, Star Trek, 47 Ronin, Muppets, Robocop, 300, Capt America 2 и още много други!

V-Ray се използва също така и в множество реклами и мащабни архитектурни проекти, както и в автомобилния и продуктов дизайн.

В Хаос Груп наблягат на задълбочено познаване на C++ (за всички фенове на ООП и УП във ФМИ :)), паралелно многонишково програмиране, познания за вътрешната реализация на различните системи за потребителски интерфейс, JavaScript, Node.JS и др.

През 2012 г. компанията е отличена от Президента на Република България в наградите „Иновативно предприятие на годината“.

Днес Хаос Груп имат офиси в България, САЩ, Япония и Корея, създала е мрежа от 250 дистрибутора по света и в понастоящем е работодател на над 100 души.

МЕНТОРИ

Ето кой ще ни помага с проектите:

Веселин Георгиев

Завършил бакалавърска степен “Информатика” във ФМИ на СУ. Един от първите програмисти присъединили се в екипа на Хаос Груп още в средата на 2005 г. Веско има добри познания в C/C++, Алгоритми, 3D графика, OpenGL, PIC микроконтролери, low-level hardware, оптимизации, assembly. Също така провежда курсове по “3D Графика и Трасиране на Лъчи” във ФМИ.

Венелин Горнишки

Венелин е част от екипа на Хаос Груп от 2012 година и работи по проекта V-Ray Cloud. Завършил е бакалавърска степен “Информатика” във ФМИ на СУ, Венелин е добър в Node.JS, Web Development (JS/PHP/HTML5), Mobile Development (iOS/Android), SQL / NoSQL databases.

Михаил Сергеев

Михаил е бакалавър “Информатика”от ФМИ на СУ и има 11 години професионален опит в програмирането. В екипа на Хаос Груп е от 2013 година и работи по проекта V-Ray Cloud. Добър е в Node.JS, Web Development (JS / HTML5), Java / J2EE, .NET.

НАГРАДА

Ето и наградата за избран отбор:

Parrot AR.Drone 2.0 Elite Edition Sand – квадрикоптер с HD камера, управляван от iPhone, iPod, iPad или с Android ОС. Яко, а?

14752_parrot-ardrone-20-elite-edition-sand-kvadrikopter-s-hd-kamera-upravlqvan-ot-vashiq-iphone-ipod-ipad-ili-s-android-os_1835293083  14752_parrot-ardrone-20-elite-edition-sand-kvadrikopter-s-hd-kamera-upravlqvan-ot-vashiq-iphone-ipod-ipad-ili-s-android-os_2117622143

Разгледай и сайтовете на компанията: www.chaosgroup.comwww.v-ray.com