Това са познатите на всички Astea Solutions. Директори във фирмата, както и преподаватели във ФМИ, са Калин Георгиев и Трифон Трифонов – едни от хората, заради които си заслужава човек да бъде част и от двете.

Екипът на Astea Solutions подпомага провеждането на редица дисциплини, като ФП*, ООП*, СДП*, УП*, Управление на Проекти, дори Ламбда Смятане.

Astea Solutions
Astea Solutions

Изборни дисциплини като Objective C, Програмиране за Android, Разработка на RIA чрез Flex и Съвременно Web Програмиране са се случвали с участието на хора от Astea Solutions.

Тази година, изцяло водени от служители във компанията, стартират два нови изборни курса – Въведение в NoSQL базите от данни с MongoDB и Комуникационни и презентационни умения.

Astea е иновативна компания с утвърдени позиции в сферата на продуктите за създаване, разпространение и достъп до богато мултимедийно съдържание. Разработват широк диапазон от продукти, обхващащи целия жизнен цикъл на електронното съдържание и всички аспекти на инфраструктурата за управлението му.

Технологичните им интереси са широки и се простират върху десктоп приложения, мобилни приложения, браузърни приложения, скалиращи сървърни и облачни инфраструктури и социални мрежи с географски компонент.

Разнooбразните платформи формират култура на широки познания, бързо „превключване“ и висока степен на креативност.

Astea не налага “отгоре” ситно смляна спецификация, канонични технологии и непоклатими процеси, а разчита на въображение, креативност и отговорност.

Техните екипи са свободни сами да дефинират продуктите им, работейки директно с клиенти и партньори. Технологии и процеси се подбират гъвкаво така, че резултатът да е гордост за Astea и партньорите.

Те реализират собствени идеи и разчитат на лично отношение към работата и гордост от постигнатото.

Креативността е на почит и се стимулира чрез гъвкаво работно време, редица бонуси, стимули и програми за лично усъвършенстване.

Astea преживява интензивно развитие от 2006 до сега. Клиенти и партньори на Astea са едни от най-големите щатски компании за издаване и разпространение на цифрово съдържание, редица иновативни компании в областта, престижни университети и фондации в Щатите, Канада и Европа.

Награда от Astea

На отбор по желание Astea ще връчи ваучер за ardes.bg/ на стойност 200 лева.
(Ваучерът ще важи само за магазина, който се намира на ул. Никола Габровски 110, магазин 4 в Студентски град)

Част от ФМИ и Част от Журито

Всички отбори ще имат огромната привилегия в неделния ден от хакатона, да презентират именно пред Калин, който ще бъде част от журито. Ако той ви каже, че това, което правите си заслужава, то има огромна вероятност да е така.

* – По ред на съкращенията – Функционално програмиране, Обектно ориентирано програмиране, Структури от данни, Увод в програмирането