SAP Labs България
SAP Labs България

За статистиците SAP означава 248 500 клиенти в 188 страни, повече от 65 500 служители в 130 локации по света, 41-годишна история

За бизнес анализаторите – лидер в бизнес софтуера за 24 индустрии с над 16 милиарда евро годишен приход.

За лидерите на водещите компании в света – нови измерения и възможности в управлението на техните бизнес процеси и информация.

За хората, работещи в SAP Labs България, SAP е мястото, което им дава възможност да развиват себе си като професионалисти и да имат самочувствието, че допринасят за това да променят позитивно света, работейки по софтуерни платформи и продукти, на които се доверяват правителства, глобални корпорации и нестопански организации по цял свят.

В София е разположен един от стратегическите центрове за софтуерна разработка на SAP, в който работят повече от 530 професионалисти.

„Lab“-ът в названието им идва от английската дума „laboratory“ – и това напълно отразява работната среда в компанията, свързана с иновации, непрекъснато усъвършенстване и обучения.

В компанията се работи по редица продукти и решения, имащи ключово значение за портфолиото на SAP. Особено горди са с приноса си към революционната за целия бизнес in-memory технология SAP HANA, както и с това, че са водеща локация в дефиницията и разработването на облачната платформа на SAP – SAP HANA Cloud Platform, която има за цел да направи SAP и нейните клиенти първокласни граждани в облака и неговите приложения.

SAP Labs България

„Българският SAP“ е многолик и събира под един покрив софтуерни разработчици, изследователи (research), архитекти , консултанти, поддържащи работещи SAP системите при клиенти, специалисти по качеството и интелектуалната собственост, продуктови специалисти, експерти по дизайн и ползваемост, автори на техническа документация.

В SAP Labs България можеш да видиш в перспектива целия процес на разработване на софтуера. Ето защо са така привлекателни за студентите и хората, които са в началото на професионалния си път. Стажантската им програма е разработена, за да посрещне нуждите от плавен преход между академичния и професионалния живот. При тях всеки стажант има “buddy” – опитен ментор, който го въвежда в работата и давайки му обратна връзка, помага за бързото му преминаване през първите стъпки.

“Можем и искаме да дадем своя принос към развитието на младите ИТ таланти на България и затова ангажираме топ талантите си в различни образователни и практически насочени инициативи. Горди сме, че ние от @SAPLabsBG подкрепяме #hackfmi!!!”

Жури от SAP България

В тежкия процес на журиране от SAP Labs България ще помага Петьо Петев (Софтуерен архитект).