Традиции, традиции …

Организирайки хакатона се замислихме не само какво липсва в нашия факултет (Установени традиции, Достатъчно софтуерни решения, ангажиране на студентите с инфраструктурни проекти и т.н), а и какво куца като цяло в софтуерната и предприемаческата екосистема.

В България, а и не само, има огромен глад за качествени кадри в софтуерната индустрия. ФМИ е институцията, която произвежда най-добрите подобни кадри, но изглежда все още има дупка между компаниите, в които наистина си заслужава да работиш и студентите на ФМИ. Те просто не се познават.

И тъй като ние вярваме, че един програмист е най-силен в това да произвежда код, то би било страхотно, ако той може да докаже своите умения пишейки код и създавайки решения за реални проблеми, а не пишейки мотивационни писма и CV-та.

Арена за намиране на наистина интересен стаж или работа

Затова, HackFMI ще бъде не само арена за решаване на наболели факултетни проблеми, но и арена за доказване – за тези, които искат, разбира се.
Или казано накратко – ако си харесал някоя компания и тя е част от спонсорите, заповядай на HackFMI и се докажи 🙂

Както сте забелязали във формата за регистрация (Ако не сте, регистрирайте се!) има няколко въпроса свързани с това, дали човек си търси работа или стаж, заедно с Github и LinkedIN профил.
Радостни сме да имаме едни от най-яките компании (Които започваме да обявяваме от днес!) за спонсори на събитието, като те са готови на всичко, за да спечелят вашето доверие и да ви убедят че работата при тях наистина си заслужава.

Другото остава за теб. Хакатонът ще бъде тази арена за доказване и обещаваме, няма да пишете мотивационни писма, а код!

Като за финал, може да прегледаш тази интересна презентация на Joel Spolsky, co-founder на StackOverflow и Fog Creek Software (Trello!) относно работата в софтуерно компании (От които почти всички са startups) в днешно време.

Въпроси и коментари

Всякакви въпроси и коментари, разбира се, са винаги добре дошли.
Използвайте секцията за коментари под статията!