Изминаха няколко месеца след края на HackFMI 3 и искаме да ви разкажем за малкия Филип, който беше основната идея зад темата на хакатона – Hack for Charity!

След края на хакатона, благодарение на всички компаии-партньори, успяхте да съберем и да направим дарение на стойност от 14 000 лв. за малкия Филип!

За да не преразказваме, ще цитираме бащата на Филип за случилото се през последните месеци:

При нас нещата са наред. През последната половин година Филип продължава с постоянната си рехабилитация и ежедневно постига своите малки,но много важни победи.

Във физическо и двигателно отношение, вече е много по-стабилен,има по-голяма свобода и обем на движенията и започва да придобива все по-голяма самостоятелност,както в къщи,така и на детската площадка.

След последното ни посещение в Израел,което беше в началото на септември, вече се учи да ходи самостоятелно,с помощта на специална проходилка и за голяма наща радост,постига все по-добри резултати. Като цяло, мнението на специалистите,които работят с него, тук и в Израел е че предвид постигнатите до момента резултати,рано или късно Филип ще проходи самостоятелно и борбата сега е да се сведе до минимум нуждата от помощни средства,което е огромен напредък за последните няколко месеца.

Филип расте с всеки изминал ден и се превръща в един голям мъж,който вече с лекота комуникира с възрастните и връстниците си. Даже днес е първият му ден в детската градина.

Подписване на Договора за Дарение за Филип
Подписване на Договора за Дарение за Филип