Ето го и Петият официален партньор на HackFMI 4! С радост ви съобщаваме, че това са Obecto

Obecto
Obecto

Obecto е компания, създадена от програмисти за програмисти. Определят се като “human-centric” организация, където изграждането на уникален и силен екип, е основна цел за създаването и съществуването на компанията.

Структурата на компанията е плоска и на практика не съществуват никаква бюрокрация и излишни управленски нива. Целият екип е изграден от мотивирани специалисти, горящи от желание да покажат способностите си и да покоряват все по-големи предизвикателства.

Obecto се управлява по демократични принципи, където целия екип участва директно във вземането на важни за компанията решения. Членовете на екипа са на практика партньори в компанията, а не обикновени служители. Това е и причината “дивидентите” от дейността на компанията да се разпределят справедливо между всички от екипа по прозрачна методолигия, базирана на реални постижения.

Obecto е специализирана в работата със стартъп компании и разработка на нови продукти. Почти всички техни клиенти са финансирани стартъпи от Европа, САЩ и Азия, с които екипът на Obecto работи директно, като основен технически партньор.

В голяма част от тези бизнеси Obecto притежава дялове, а също така, компанията разработва и собствени продукти. Някои от интересните неща, по които са работили напоследък, са Newstag и SEC Live.

Поради спецификата на бизнесите, с които работи Obecto, типът приложения и палитрата от технологии, които използва екипът, са впечатляващи. Компактният екип на компанията е реализирал успешно проекти от мобилен софтуер за обучение на деца по математика, през big-data платформи, до цялостно решение за управление на заводи за хидротермална карбонизация (производство на въглища от биомаса).

Решаването на сложни проблеми заедно с динамиката и тръпката от това да създаваш нови продукти, които един ден могат да променят света, са част от ежедневието на компанията.

Това е и причината в екипа на Obecto да влизат само специални хора. Най-ценените качества са постоянният стремеж за самоусъвършенстване и желанието да се търси винаги  най-правилното решение, не просто това, което работи. Годините опит и познаването на конкретни технологии на практика нямат значение. Ако ти мислиш, че това те описва, може да кандидатстваш за екипа на Obecto тук: http://www.obecto.com/apply

Награда

Obecto ще подари ваучер за участие в Dextrophobia Rooms!

Повече за наградата тук.